Zorunlu sağlık tedbirleri nedeni ile okula verilecek aranın, üniversite sınavına yoğun bir şekilde hazırlanan sizler için bir fırsata çevrilmesi ve verimli değerlendirilmesi çok önemlidir. Bu süreçte, akademik olarak kendimizi değerlendirmeli, eksiklerimizi kapatmalı ve zamanı iyi kullanmalıyız. Peki bunu gerçekleştirebilmek için nasıl bir yol haritası çizilmelidir?
Öncelikle eksik olunan ve tekrar edilmesi gereken konuların belirlenmesi ve günlük hedeflerin oluşturulması gerekmektedir. Programlı olunması zamanı daha iyi kullanmanızı ve hedefe yönelik çalışmalarınızın daha verimli olmasını sağlayacaktır. Programınızın olmaması konular içinde boğulmanıza ve eksiklerden çok, yapabildiğiniz konuların soru çözümüne yönelmenize neden olacaktır.
TYT sınavı; problem çözme kabiliyeti, okuduğunu anlama ve süreyi etkin kullanabilme ilkelerine dayandığı için bu süreçte özellikle TYT soru çözümlerinizi arttırmanızı ve TYT deneme sınavı çözmenizi tavsiye ederiz.
AYT’ye yönelik konu çalışmalarınıza bu dönemde ağırlık vermeniz doğru ve verimli bir adım olacaktır. Konu anlatım videoları izlemeniz, soru çözümü yapmanız ve deneme sınavları çözmeniz sınava yönelik hazırlığınızda sizlere önemli bir avantaj sağlayacaktır.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi okula verilen bu aranın tarafınızca bir fırsata çevrilmesi çok önemlidir. Geçmiş yıllarda yaptığımız istatistikler son 3 ayda öğrencilerin net ortalamalarında ciddi artışlar sağlayabildiklerini göstermektedir. Eksiklerinizi kapatmanız, bol bol soru çözümü yapmanız, deneme sınavları çözmeniz ve tekrarlarınızı yapmanız isteğiniz sıralamayı elde etmeniz açısından önem taşımaktadır. Bu süreci evde bir kamp modunda geçirmeniz hem sağlığınız, hem de akademik başarınız açısından önemlidir.
Hepinize sağlıklı, verimli, keyifli bir süreç dileriz.
Sevinç Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi
OKULA VERİLEN ZORUNLU ARAYI VERİMLİ DEĞERLENDİRME
(7. ve 8. Sınıflar için)
Sevgili Öğrenciler,
Zorunlu sağlık tedbirleri nedeni ile okula verilecek aranın, LGS'ye yoğun bir şekilde hazırlanan sizler için bir fırsata çevrilmesi ve verimli değerlendirilmesi çok önemlidir. Bu süreçte, akademik olarak kendimizi değerlendirmeli, eksiklerimizi kapatmalı ve zamanı iyi kullanmalıyız. Peki bunu gerçekleştirebilmek için nasıl bir yol haritası çizilmelidir?
LGS; problem çözme kabiliyeti, okuduğunu anlama, analiz yapabilme, grafik ve görsel okuma ve süreyi etkin kullanabilme ilkelerine dayandığı için bu süreçte soru çözümlerinizi arttırmanızı ve deneme sınavı çözmenizi tavsiye ederiz.
Bununla birlikte LGS'ye yönelik konu çalışmalarınıza da bu dönemde ağırlık vermeniz doğru ve verimli bir adım olacaktır. Konu anlatım videoları izlemeniz arkasından çalıştığınız konuyla ilgili soru çözümleri yapmanız sınava yönelik hazırlığınızda sizlere önemli bir avantaj sağlayacaktır.
Öncelikle eksik olunan ve tekrar edilmesi gereken konuların belirlenmesi ve günlük hedeflerin oluşturulması gerekmektedir. Programlı olunması zamanı daha iyi kullanmanızı ve hedefe yönelik çalışmalarınızın daha verimli olmasını sağlayacaktır. Programınızın olmaması konular içinde boğulmanıza ve eksiklerden çok, yapabildiğiniz konuların soru çözümüne yönelmenize neden olur. Bu nedenle sizler için hazırladığımız 2 haftalık çalışma programınızdaki konuları çalışmanız ve mentör öğretmenlerinizin sizlere verdiği soru çözüm hedeflerinize uymanızın sizlere önemli katkıları olacaktır.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi okula verilen bu aranın tarafınızca bir fırsata çevrilmesi çok önemlidir. Geçmiş yıllarda yaptığımız istatistikler son 3 ayda öğrencilerin net ortalamalarında ciddi artışlar sağlayabildiklerini göstermektedir. Eksiklerinizi kapatmanız, bol bol soru çözümü yapmanız, deneme sınavları çözmeniz ve tekrarlarınızı yapmanız isteğiniz yüzdelik dilimi elde etmeniz açısından önem taşımaktadır. Bu süreci evde bir kamp modunda geçirmeniz hem sağlığınız, hem de akademik başarınız açısından önemlidir.
Hepinize sağlıklı, verimli, keyifli bir süreç dileriz.
Sevinç Eğitim Kurumları Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimi